Buy website traffic cheap

Foto Piek Horiz

Kobra Theaterproducties komt in het najaar 2024 met Waterlanders, een actuele voorstelling over Nederlanders in gevecht met het water. Dit spannende familiedrama van de hand van prijswinnende Koen Caris en met hoofdrollen voor topacteurs Randy Fokke, Paul R. Kooij en Jip Smit, speelt zich af in een dorp dat geteisterd wordt door overstromingen. Waterlanders gaat op 10 oktober in première in DeLaMar in Amsterdam.


Het idee voor Waterlanders ontstond vanuit de herinnering aan de overstromingen in Limburg, België en Duitsland van juli 2021. Hoe gaan wij en ons land om met een wereld getekend door klimaatverandering en opkomende overstromingen?

Het messcherpe polderdrama - dat kijkt als een spannende serie - toont op herkenbare wijze hoe verschillende generaties binnen een familie reageren op het oprukkend water. Als in de tuin van een familie na de zoveelste overstroming een drenkeling aanspoelt, ontketent dit een emotioneel schouwspel dat de onderlinge verhoudingen op scherp zet. Moeder Sofie raakt geobsedeerd door de jongen, wat een kloof tussen de gezinsleden veroorzaakt. Intussen drijft puberzoon Kees steeds verder af.

Waterlanders is een nieuwe tekst van schrijver Koen Caris, winnaar van de Hebban Debuutprijs 2022 en bewerker van succesvolle voorstellingen als Bonita Avenue en Komt een vrouw bij de dokter. Hanneke Braam, regisseur van onder meer de publiekshit Wie is er bang voor Virginia Woolf?, neemt de regie op zich.

Randy Fokke is bekend als vast gezicht van de Albert Heijn reclames, Sluipschutters en Toren C. Paul R. Kooij was eerder te zien in onder meer Ja zuster, nee zuster, Soldaat van Oranje en Pauperparadijs. Jip Smit werd voor haar rol in Motherland genomineerd voor een Theo d’Or en speelde o.a. in Hij gelooft in mij, Medea en De avond is ongemak. De overige rollen worden gespeeld door Alexander De Maere en Koen van der Molen. Waterlanders is van september tot en met december door heel het land te zien.